Підприємництво Буковини спрямувало на оздоровлення довкілля понад 2,9 млн. грн. екоподатку

У Головному фіскальному відомстві Буковини інформують, що впродовж січня – вересня цього року бізнес – спільнота регіону сплатила до зведеного бюджету таку суму екологічного податку. З них, співвідношення надходжень до державного бюджету становить майже 0,6 млн. грн., а до місцевих бюджетів – 2,3 млн. грн.

Загалом, в регіоні обліковується понад 3 тис. платників, котрі сплачують екологічний податок, переважна більшість з яких – юридичні особи. Бюджетоформуючими платниками екологічного податку є ПАТ «Чернівцігаз», ДП «Чернівціводоканал», ПАТ «Чернівецький олійно-жировий комбінат», ВАТ «Чернівецький цегельний завод №3» та МКП «Чернівцітеплокомуненерго».

Податківці нагадують, що екологічний податок справляється суб’єктами господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скиди забруднюючих речовини безпосередньо у водні об’єкти, розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання) та інші процеси, пов’язані із нанесенням шкоди довкіллю.

Водночас у 2015 р. об’єкти, база оподаткування, ставки, базовий податковий (звітний) період, порядки обчислення, подання податкової звітності та сплати податку залишилися незмінними порівняно з попереднім роком. При цьому платник податку зобов’язаний визначати суму податку окремо за кожним видом забруднення та/або за кожним видом забруднюючої речовини (п. 249.2 ст. 249 Кодексу).

peredplata