Понад 21 млн. грн. сплатили лісокористувачі Буковини до зведеного бюджету за 9 місяців цього року

Так, упродовж січня-вересня 2015 року від суб’єктів господарської діяльності у сфері лісокористування до державного та місцевих бюджетів надійшло 21,3 млн. грн. рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів регіону. Прикметно, що зазначена сума на 6 млн. грн. більше, ніж надходження за аналогічний період минулого року. Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Зокрема, від заготівлі деревини в порядку рубок головного користування та інших видів лісокористування до державного бюджету надійшло 7,8 млн. грн. рентної плати, в той час як до місцевих скарбниць – 13,5 млн. грн.

Фахівці податкового відомства краю нагадують, що згідно із ст. 256 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання лісових ресурсів є: деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей, а також заходів з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю, у зв’язку з будівництвом гідровузлів, трубопроводів, шляхів тощо; другорядні лісові матеріали; побічні лісові користування; використання корисних властивостей лісів для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей та проведення науково-дослідних робіт.

peredplata