У Сторожинці хотіли заборонити святкувати Незалежність біля пам`ятника борцям за волю України

У Сторожинці хотіли заборонити святкувати Незалежність біля пам`ятника борцям за волю УкраїниМіська рада районного центру Сторожинець звернулася з позовом до суду заборонити опозиційним та національно-патріотичним організаціям проводити акції 23-24 серпня на Центральній площі міста, біля пам`ятника борцям за волю України, повідомляють «Чернівці. Коментарі».

Як стало відомо у ході судового рішення, свою позицію керівництво міськради тим, що у цей час на площі будуть встановлені атракціони.

Разом з тим, як заявив на суді представник ВО Батьківщина Тодор Гуцуляк, повідомлення про проведення святкової акції і зустрічі з виборцями кандидатів до Верховної ради України від Об`єднаної Опозиції ВО «Батьківщина» було передане до міської ради 17 серпня. А як було встановлено у ході розгляду справи, дозвіл на встановлення виставки атракціонів «Казка-парк-ЕКСТРІМ» (відповідальна особа Кравців Р.Й.) на Центральному майдані міста було видано 21 серпня 2012 року.

Під час засідання голова районного товариства політв`язнів і репресованих Теодора Антемюк повідомила, що на цьому місці, біля пам`ятника борцям за волю України вони проводять свої заходи уже понад 20 років. І навіть тоді, коли на Центральній площі встановлювали атракціони, це не ставало на заваді проведення їх акцій.

Розглянувши клопотання Сторожинецької міської ради, Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у проханні заборонити районній організації політв`язнів і репресованих та районній організації політичної партії ВО «Батьківщина» проводити святкові заходи до Дня Незалежності на Центральній площі міста Сторожинець.

«Нарешті суд на Буковині зумів виступити на стороні законності, а не виконувати роль юридичного департаменту ОДА, – заявив після винесення рішення начальник обласного штабу об`єднаної опозиції «ВО Батьківщина» Максим Бурбак. – Суддя зрозуміла, що нами були виконані усі вимоги згідно чинного законодавства щодо зустрічі виборців з кандидатами. Була заздалегідь повідомлена влада, розповсюджені оголошення, листівки».

На думку політика, позовом районної влади порушуються права не тільки опозиційних кандидатів, а й права самих виборців, які хотіли поставити запитання цим кандидатам. І найгірше, як заявив Максим Бурбак, що влада спробувати заборонити свято Незалежності тим, хто «поплатився за незалежність нашої країни здоров`ям, а подекуди й життям».

«В куражі останнього танго влада вирішила не дати відзначати свято Незалежності національно-патріотичним організаціям і навіть заборонити відправляти молебень біля Пам`ятника загиблих за волю України!, – наголосив Бурбак. – Ми розуміємо, що усі рішення проти опозиції куруються в Чернівцях з «будинку з левами». Але, така недолуга заборона районної влади, я думаю, точно була придумана без відома Михайла Папієва. Мабуть, захопившись виборчою кампанією свого родича на «бесарабському» окрузі, Михайло Миколайович залишив напризволяще інші округи, зрозумівши втраченість їх для Партії регіонів».

Джерело «Чернівці. Коментарі»

Світлина з сайту storozhynets.wordpress.com

peredplata