17 квітня в Україні відзначають День пожежної охорони

Указом Президента України від 11 жовтня 2013 року 17 квітня в Україні встановлено професійне свято – День пожежної охорони. Дане свято було встановлено у зв’язку із вагомим внеском працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров\’я людей, майна від пожеж.
Бойові будні рятувальників – це численні факти мужності та відваги, готовності прийти на допомогу тим, хто її потребує. Вже з початку 2016 року пожежно-рятувальні підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області ліквідували 268 пожеж, на яких вдалося зберегти матеріальні цінності буковинців на суму понад 40 млн. гривень. Та найбільшою цінністю для рятувальників є врятовані людські життя. У цьому році працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області у різних надзвичайних подіях врятували життя 9 людей. Щире людське «дякую» є найкращим показником важливості та благородності роботи пожежного.
На сьогоднішній день у Чернівецькій області на сторожі безпеки громадян від вогняної стихії службу несуть 25 пожежно-рятувальних підрозділів. Кожного дня у постійній бойовій готовності для виконання завдань за призначенням знаходиться понад 100 рятувальників та 33 одиниці спеціальної техніки.
Повсякденна робота рятувальників – це випробування сили та духу, а кожне приборкане лихо – врятовані людські долі та життя. Рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області гідно виконують свій обов’язок і свято дотримуються гасла «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata