Про «конвертовану» зарплату – інформуйте податкову

Питання легалізації заробітної плати є одним із першочергових завдань органів Держа¬вної фіскальної служби, адже подібні явища негативно впливають на розвиток економіки та суспі¬льства.
Працівниками Чернівецької ОДПІ систе¬матично проводиться робота щодо контролю дотримання підприємствами, установами, організаціями та фізич¬ними особами-підприємцями вимог за¬конодавства при виплаті заробітної плати та інших дохо¬дів громадянам, а також легалізації заробітної плати.
«У результаті цьогорічних профілактичних заходів із підприємцями було легалізовано працю 47 найманих осіб»,- повідомив начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Чернівецької ОДПІ Андрій Світовий.
Упродовж першого кварталу цього року до зведеного бюджету на¬дійшло більше 148-ми мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, у порівнянні з аналогічним періодом ми¬нулого року надходження з цього податку зросли майже на третину.
Із набранням чинності Закону України від 24 грудня 2015 року № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодав¬чих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» з 1 січня 2016 року суттєво знижено навантаження на фонд заробітної плати для роботодавців. Став¬ка єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне со¬ціальне страхування у 22 відсотки застосовується як до заробі¬тної плати, так і до інших доходів.
«Зниження єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування створило передумови, коли бізнес може підвищити зарплати своїм працівникам, – зазначив Андрій Іванович, – Сьогодні працівникам не варто замовчувати проблему отримання «конвер¬тів» від роботодавців. Якщо ви отримуєте заробітну пла¬ту «в конвертах», або працюєте без належного трудово¬го оформлення, повідомте про факт правопорушення Чернівецьку ОДПІ за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А».
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata