В Чернівецькій ОДА розвиватимуть зелений туризм на Хотинщині

В Чернівецькій ОДА розвиватимуть зелений туризм на Хотинщині Зокрема, в Департаменті екології та туризму потенційно-цікавим та все ще проблемний туристичним об\’єктом називають Дністер.

В Чернівецькій області беруться за облаштування туристичних ділянок та рекреаційних територій на річці Дністер. На думку директора Департаменту екології та туризму обласної державної адміністрації Ярослава Когутяка, якщо гірські райони області доволі добре \”просунулись\” в туристичному плані, то Дністер все ще залишається проблемним об\’єктом. Хоча він є не менш цікавим для туристів.

– Департамент екології та туризму працює над тим, щоб розробити окремий інформаційний ресурс, присвячений Хотинщині та Дністру. Також плануємо долучити громаду рибалок Буковини, співпрацюємо з федерацією спортивного туризму – щоб спільно розширити рекреаційний потенціал цього регіону, – зазначив на прес-конференції директор департаменту.

Наразі на Хотинщині вже розробити шість туристичних маршрутів: велосипедних, піших і навіть водних. Один із таких маршрутів проходить через фортеці трьох областей: Хотинську, Кам`янець-Подільську, та укріплення в Тернопільській області. На думку Ярослава Когутяка, кілька туристичних груп в місяць зможуть \”оживити\” тамтешні села.

peredplata