В Чернівцях відкрили першу заправку для електрокарів

В Чернівцях відкрили першу заправку для електрокарівЗаправити машину електроенергією можна буде безкоштовно

Електрозарядна станція – це спільний проект муніципалітету, ГО \”Альтернатива Є\”, Ощадбанку та Tesla Клуб Україна. Витрати на придбання електрозарядного пристрою у сумі понад 1200 євро взяв на себе Ощадбанк. Міська рада здійснила прокладання мереж, монтаж зарядної станції, зобов’язалася її обслуговувати та оплачувати спожиту електроенергію. Tesla Клуб Україна та ГО «Альтернатива Є» забезпечили технічне рішення та координацію зусиль із втілення цієї ідеї.

Пристрій Keba P20 має роз’єм зарядки, який розрахований на моделі Tesla, Renault Zoe, Porsche Panamera, Mercedes, BMW. Завдяки кабельному перехіднику від нього можуть також заряджатися електрокари Nissan Leaf, Chevrolet Volt, Mitsubishi iMiev, Renault Fluence, VW e-Golf. Потужність пристрою – 22 кВт (32 А). Тривалість зарядки електрокара залежить від марки і моделі авто.

Як повідомив офіційний представник Tesla Клуб Україна в Чернівецькій області Олексій Попович, наразі в Чернівецькій області близько 10 електрокарів. Автори проекту сподіваються, що завдяки безкоштовній заправці невдовзі їх стане більше.

В Чернівцях відкрили першу заправку для електрокарівВ Чернівцях відкрили першу заправку для електрокарів

Присутній на відкритті заправки власник автівки Teslа заправитись не зміг – його шнур не підійшов до розетки. Як пояснили представники ГО \”Альтернатива Є\”, це тому, що у власника авто був неоригінальний шнур. Голова ГО Віктор Гищук запевнив, що з оригінальним шнуром у власників авто не буде ніяких проблем для зарядки.
– Це лише перший крок, плануємо облаштувати територію, впорядкувати клумби біля Ратуші і встановити знак, який повідомлятиме про те, що тут – безкоштовна електрозаправка, – поділився подальшими планами пан Гищук.

peredplata