Чернівчанка звинувачує лікаря Чернівецького онкологічного центру у поборах

Чернівчанка звинувачує лікаря Чернівецького онкологічного центру у поборахКолишня пацієнтка Чернівецького онкологічного центру звинувачує лікаря у поборах. Вона написала скаргу до профільного Департаменту та звернулась до медичної комісії обласної ради.

-Надійшла скарга на одного із лікарів онкологічного диспансеру, де пані, яка лікувалась там, зазначила певні суми на неправильне використання ліків, тобто ті, які пропонували їй закупити, – розповідає депутатка Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко.

Лікар онкоцентру підтвердив, що пацієнтка насправді у них лікувалась. ЇЇ обстежили та виявили доброякісну пухлину молочної залози.

-Згідно з попередньою домовленістю з цією пацієнткою, було вирішено питання про оперативне лікування. Чому підкреслюю \”згідно з домовленістю\”, тому що це захворювання не завжди оперується. Воно може мати наглядову тактику лікування, – зазначає Ілля Тащук, практичний онкохірург Чернівецького онкологічного центру.

Пацієнтка вже ж наполягла на хірургічному втручанні, каже Ілля Тащук. За його словами, жінка розпитувала, скільки це вартує. Та реальна сума перевищила заплановану.

-Із рецептів видно, що 90% з того, що потрібно було призначати, не має жодного стосунку до операції, яка планувалась. Всього було придбано на суму 911 гривень 31 копійку.

-Це не означає, що я виписав власне для неї багато \”непотребу\”. Виписувала анастезіологічна служба, операційний блок і відділення, в якому пацієнтка лежала, – каже практичний онкохірург Чернівецького онкологічного центру Ілля Тащук.

-Я запитала, навіщо мені стільки зайвих препаратів, адже я не розраховувала на такі витрати. На що Ілля Тащук відповів, що витрати почнуться. Попереду – 1500 гривень анестезіологу та 2000 – йому. А якщо грошей немає, то й операції не буде.

Лікар у свою чергу запевняє, усе було не так.

-На два питання \”чи будемо сьогодні оперуватися?\” вона мені відповіді не надала, – коментує Ілля Тащук,.

Відтак жінку виписали. Вона ж натомість написала скаргу з вимогою перевірити дії лікаря, а через декілька днів надіслала ще одну, вимагаючи компенсації на суму 10 тисяч гривень. Тож обласний Департамент охорони здоров\’я створив робочу групу.

-На момент проведення нашого засідання робоча група від Департаменту вже працювала.

Ольга каже, їх медичну комісію до групи не долучили. Тож обласні депутати вирішили провести власне розслідування. Бо, каже, і до роботи Департаменту охорони здоров\’я обранці мають багато питань.

-Коли виносились головні лікарі на погодження, то вже навіть на самих комісіях, зокрема на майновій, від нас це було теж, до речі, приховано від медичної комісії про те, що у деяких лікарів були догани. Навіть за такі статті, як розкрадання державних коштів.

Колишня пацієнтка Чернівецького онкологічного центу із нами спілкуватися відмовилась. А вже цієї п\’ятниці робоча група Департаменту охорони здоров\’я повинна вирішити конфлікт. Відтак, запевняє Ольга, оцінку діям лікаря дадуть і обласні депутати.

Джерело: ТВА

peredplata