Через спробу приховати від митного контролю цигарки громадянин Румунії позбудеться і автомобіля, і тютюнових виробів

Прямуючи сьогодні в приватних справах до Румунії через пункт пропуску “Порубне” митного поста “Вадул – Сірет” Чернівецької митниці ДФС, 39-річний водій легкового автомобіля “Volksvagen Passat” обрав смугу руху спрощеного контролю “зелений коридор”.

При здійсненні митного контролю транспортного засобу у співробітника митниці виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню. Відповідно до рішення, прийнятого митним органом, транспортний засіб та громадянин були виведені в “червоний коридор”, і недаремно: за результатами проведеного спільною оглядовою групою митників та прикордонників поглибленого огляду легковика в порожнинах дверей та лівого заднього крила автівки виявлено 361 пачку прихованих тютюнових виробів.

Зазначені дії громадянина Румунії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.2 ст. 483 Митного кодексу України, адже це вже друга спроба даного громадянина незаконно перемістити через митний кордон України тютюнові вироби з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовлених тайниках з їх конфіскацією.

За складеним співробітниками митниці протоколом сигарети вітчизняного виробництва марок “Kent HD” та “Rothmans” з акцизною маркою України загальною вартістю майже 7,5 тис. грн. та авто іноземного виробництва 1994 р.в., оцінене у 45 тис.грн., вилучено. До того ж, за повторне вчинення даного правопорушення громадянин сплатить штраф у розмірі 200% відсотків вартості прихованих предметів.

прес – служба ГУ ДФС у Чернівецькій області

peredplata