Внесок буковинців до казни – понад 253,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та відзначають, дана сума податку надійшла до зведеного бюджету у І кварталі 2016 року.

Відтак, до державного бюджету платники Чернівецької області сплатили 68,3 млн. грн. ПДФО. З них, від «пасивних доходів», зокрема, таких доходів – проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти (у тому числі дисконтні доходи); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом надійшло понад 6,7 млн. грн. Також, надходження податку на доходи фізичних осіб до місцевих скарбниць цьогоріч склали майже 185,0 млн. грн.

У регіональному представництві фіскальної служби відзначили, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума податку до державного бюджету збільшилась майже на 20,0 мільйонів гривень та до місцевих бюджетів на 56,7 млн. грн.

Податківці наголошують, податок на доходи фізичних осіб залишається одним з основних джерел наповнення місцевих бюджетів. Відтак, приріст надходжень до бюджету даного податку, свідчить про сумлінне ставлення платників податків до сплати податків.

peredplata