До завершення Кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році залишилось 10 днів

Відтак, з початку цьогорічної деклараційної кампанії свій громадянський обов’язок щодо отриманих минулорічних доходів виконали вже понад 3,6 тис. буковинців – про це стверджують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Сума задекларованих доходів склала 154,5 млн. грн. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету – 8,0 млн. грн. та більше 1,2 млн. грн. військового збору.

Також, з початку року правом на податкову знижку скористалися 1320 громадян.

У Головному фіскальному відомстві Буковини наголошують, до завершення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році залишилось 10 днів, а саме, декларацію необхідно подати не пізніше 3 травня 2016 року. Стосовно тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, то вони можуть звертатись до територіальних органів ДФС упродовж всього року. Декларація подається до податкової інспекції за місцем реєстрації платника (місцем проживання).

Також, декларацію можна подати в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису згідно із законодавством.

Акцентуємо увагу, вичерпну інформацію щодо порядку декларування доходів, подання та заповнення декларації громадяни можуть отримати безкоштовно у Центрах обслуговування платників при податкових інспекціях області або скористатись банером „Декларуємо по-новому” на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області: http://cv.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016.

У фіскальній службі області зауважують, що подання громадянами декларацій – це не лише конституційний обов’язок перед державою, а й ознака поваги до співгромадян. Громадянам слід знати, надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих доходів є одним із джерел наповнення місцевих бюджетів. Відтак, кожен з буковинських декларантів робить внесок у розвиток свого міста чи села, який сприяє фінансуванню важливих соціальних програм.

peredplata