Понад 95 відсотків буковинських суб’єктів ЗЕД обирають електронне митне декларування

На Чернівецькій митниці ДФС постійно зростає питома вага митних декларацій, оформлених в електронному вигляді. За перший квартал 2016 року фахівцями митниці оформлено 11336 митних декларацій, з яких 10796, а це 95,3 відсотки – в електронному вигляді. За аналогічний період 2015 року митних декларацій в електронному вигляді було оформлено 9031 що становило 93,2 відсотки від загального обсягу.

Електронна митна декларація – сервіс, який максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати суб’єктам господарської діяльності під час здійснення ними зовнішньоекономічних операцій.

Підвищений інтерес до використання сервісу електронного митного декларування свідчить про його позитивну оцінку з боку суб’єктів господарювання та подальшу перспективність.

Митна декларація та інші документи, подання яких органам ДФС передбачено Митним кодексом, оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.

Кожному суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності, який перебуває на обліку в органах ДФС, доступна процедура електронного митного декларування. Детальніше у розділі «Електронна митниця» на офіційному порталі Державної фіскальної служби: http://sfs.gov.ua/baneryi/mitne-oformlennya/subektam-zed/elektronna-mitnitsya/

peredplata