Рятувальники провели Тиждень знань безпеки життєдіяльності

З метою недопущення загибелі та травмування дітей під час різних надзвичайних подій та для навчання їх правил безпеки з 18 по 22 квітня у навчальних закладах Чернівецької області було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області. Його організаторами стали Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Департамент освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації, Управління освіти Чернівецької міської ради, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, обласні організації Товариства Червоного Хреста України та Добровільного пожежного товариства України.
У рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності рятувальники проводили з дітьми різноманітні заходи. Для дітлахів було організовано екскурсії пожежно-рятувальними підрозділами, в ході яких рятувальники демонстрували малечі пожежно-рятувальне обладнання та бойовий одяг. Наприклад, до рятувальників смт Кельменці завітали маленькі вихованці дошкільного навчального закладу «Колосок». Діти мали змогу ознайомитися із роботою пожежно-рятувальних підрозділів, самим приміряти одяг рятувальників та скористатися спецобладнанням рятувальників.
Окрім цього, рятувальники відвідували навчальні заклади Чернівецької області та проводили інформаційно-роз’яснювальні бесіди як з дітьми, так і з педагогами, а також брали участь у батьківських зборах. Зокрема, працівники Управління ДСНС провели пізнавально-розважальний захід у дошкільному навчальному закладі № 38 у Чернівцях. Участь в заході взяли маленькі вихованці дитячих садочків № 38 та № 10 разом із батьками. Учасники повинні були подолати «тунель перешкод» та правильно повідомити рятувальників про пожежу, за допомогою підручних засобів ліквідувати умовну пожежу та показати, як слід поводитися під час повені та інших надзвичайних ситуацій. Така весела та ігрова форма проведення заходу дозволила маленьким діткам краще засвоїти правила безпеки.
«Управлінням ДСНС постійно проводиться профілактична робота з підростаючим поколінням. Разом з освітянами ми намагаємося виховати у дітей повагу до правил безпеки, щоб зберегти їхнє життя та здоров’я», – зазначив перший заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Микола Яловий.

peredplata