Військкомати Чернівецької області готуються до проведення чергового призову

Відповідно до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016 “ військові комісаріати Чернівецької області з 01 квітня 2016 року розпочали підготовчі заходи до проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу в травні-червні 2016 року, пов’язані з оповіщенням, попереднім медичним оглядом, лікуванням та поглибленим вивченням призовників.
Відправка призваних у війська буде відбуватися в травні-червні 2016 року.
Відправці на строкову військову службу підлягають громадяни віком з 20 до 27 років.
Керівники підприємств, установ у яких працюють призовники, зобов’язані забезпечити їх прибуття до районних, міського військових комісаріатів

Призовники, яким за будь-яких обставин не надійшла повістка для проходження районної (міської) призовної комісії, зобов’язані з’явитися до військового комісаріату в десятиденний строк з дня початку призову, визначеного Указом Президента України, тобто до 15 травня 2016 року.
Для громадян України, які призиваються на строкову військову службу та працювали на підприємствах виплачується грошова допомога в розмірі до 3000 грн.
Для громадян України, які призиваються на строкову військову службу та не працювали на підприємствах виплачується грошова допомога в розмірі 1378 грн.
Громадянам, призваним на строкову військову службу, які до призову працювали на підприємствах, в установах чи організаціях, незалежно від підпорядкування і форми власності, зберігається місце роботи та продовжує виплачуватись середньомісячна заробітна плата.
Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях не залучаються.

peredplata