У Центрах обслуговування платників буковинцям надали понад 18,5 тис. адміністративних послуг

Фахівці 13 Центрів обслуговування платників податків Буковини впродовж І кварталу 2016 року, надали саме таку кількість високоякісних послуг громадянам та бізнесу області – про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Слід відзначити, Центрами обслуговування платників області надається широкий спектр безоплатних послуг для відвідувачів. Серед них: приймання податкової звітності, видача довідки про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів платникам податків, які припиняються/припиняють підприємницьку діяльність, отримання податкової консультації тощо. В цілому ЦОПи пропонують платникам податків 93 адміністративні послуги.

Зокрема, серед адмінпослуг, за якими здебільшого звертались до сервісних центрів платники податків, найбільш актуальною є послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Цьогоріч надано понад 9,5 тис. таких послуг.

Щодо інших сервісних послуг, то поширеними залишаються: взяття на облік реєстраторів розрахункових операцій, реєстрації розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій – 2,3 тис.; реєстрація платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 2,3 тис.; реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 1,6 тис.

Також, з метою інформування платників про зміни в законодавстві у ЦОПах розміщена тематична друкована продукція, оформлено інформаційні та тематичні стенди, що містять зразки заповнення заяв, податкової звітності та актуальну інформацію з питань оподаткування.

З місцем знаходження, режимом роботи ЦОПів та повним переліком усіх адміністративних послуг, які надаються територіальними органами Головного управління ДФС у Чернівецькій області, можна ознайомитися на офіційному порталі територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

peredplata