Рятувальники Буковини нагадують, що під час святкувань не можна втрачати пильності

1 травня українці відзначатимуть Великдень – одне з найбільших християнських свят і чимало людей цього дня вирушать до церкви. Такі масові зібрання громадян несуть в собі небезпеку, оскільки громадяни будуть запалювати в церквах свічки, а це збільшує загрозу виникнення пожежі. Саме тому, для запобігання виникнення пожеж та інших нещасних випадків з людьми під час святкування Великодня і з метою нагадування правил безпеки, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу зі священнослужителями. Такі профілактичні заходи проводиться по всій Чернівецькій області.
Зокрема, 26 квітня такі попереджувальні рейди здійснили фахівці Чернівецького міського відділу та Заставнівського районного сектору Управління ДСНС, під час яких рятувальники нагадали правила безпеки священнослужителям. Фахівці Управління ДСНС провели роз’яснювальні інструктажі, в ході чого розповіли, що слід робити, щоб запобігти трагедії. Також рятувальники звернули увагу і на наявність евакуаційних виходів з церкви та їхнє дотримання в належному стані. Разом з цим, співробітники Управління ДСНС оглянули і вогнегасники та інші первинні засоби пожежогасіння. Священнослужителям були вручені пам’ятки та листівки з правилами безпеки.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: попри всі підготування до свята, не потрібно забувати і про правила безпеки. Адже, як свідчить статистика, випадки виникнення пожеж частішають саме у вихідні та святкові дні. Багаторічний аналіз дає підстави стверджувати, що основною причиною виникнення пожеж є людська необережність. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, безпечність їх поведінки. Аби не затьмарити собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, будьте особливо обережні зі свічками. Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з вогнем під час експлуатації печей, газових та електроприладів. У жодному разі не слід залишати їх ввімкненими на період своєї відсутності. Не залишайте дітей без нагляду, особливо, коли в будинку палиться піч, горить газ чи свічка. Дотримуйтесь правил безпеки, щоб свято не перетворилося на трагедію.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata