На оздоровлення буковинських діток цьогоріч з бюджету виділено більше на мільйон гривень

Стан оздоровлення дітей пільгових категорій краю обговорено під час сьогоднішньої апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Як повідомив начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Богдан Вітовський, порівняно з минулим роком, у цьому році збільшено кількість коштів (на 1 млн. 100 тис. грн.), які виділяються з місцевих бюджетів на оздоровлення дітей області. «Завдяки цьому вдасться збільшити кількість дітей пільгових категорій краю, які матимуть можливість оздоровитись. Так, нині в області загальна чисельність дітей шкільного віку – 106721, з них пільгових категорій – 65635 осіб», – зазначив посадовець.

У цьому році оздоровленням та відпочинком планується охопити понад 53 тис. діток краю, з яких більше 27 тис. – пільгових категорій. Зокрема, в стаціонарних закладах оздоровлення краю за бюджетні кошти буде оздоровлено близько 5 тис. дітей пільгових категорій.

Як наголосив Олександр Фищук, питання оздоровлення дітей є надзвичайно важливим. «Зокрема, дітям загиблих буковинських військовослужбовців-учасників антитерористичної операції повинна приділятися особлива увага, адже батьки таких діток віддали власне життя, обороняючи наш спокій та кордони нашої держави від ворога. Усі діти буковинських військовослужбовців-учасників АТО у цьому році повинні бути охоплені якісним оздоровленням», – акцентував Олександр Фищук.

Для більшої охопленості оздоровленням та організації належного відпочинку дітей пільгових категорій області очільник краю звернув увагу управління молоді та спорту облдержадміністрації на необхідність винайдення коштів на відповідні цілі шляхом участі Чернівецької області у спеціальних транскордонних проектах та співпраці профільного управління з керівниками бізнес-структур краю.

peredplata