Чернівецькі учні початкових класів більше не їстимуть в школі на сніданок кашу

Чернівецькі учні початкових класів більше не їстимуть в школі на сніданок кашуМіським бюджетом на наступний рік передбачені т.зв. \”легкі сніданки\”. На них із міського бюджету передбачено виділення 5 мільйонів гривень. Таким чином вартість безкоштовного сніданку на одного школяра складатиме 3 гривні, на які учень зможе отримати бутерброд чи випічку та гарячий напій.

За словами мера міста Каспрука, чинним законодавством громада міста взагалі не зобов\’язана годувати школярів-початківців сніданками, тому більшість обласних центрів від такого взагалі відмовились. Втім, у Чернівцях, порадившись із батьківськими комітетами, вирішили ці сніданки таки зберегти.

«Основний сніданок школярі отримують вдома. У школі – це вже другий сніданок. Більшість обласних центрів взагалі відмовилися від безкоштовних сніданків для учнів 1-4 класів. У Чернівцях ми пропонуємо зберегти другий сніданок для усіх школярів молодшої школи. Це рішення прийнято після консультацій з батьківськими комітетами. При визначенні вартості сніданку та обідів враховано, що підприємці, які надають послуги з харчування школярів, безкоштовно орендують шкільні приміщення та обладнання, мають пільги на оплату комунальних послуг. Це також певна дотація, яку надає громада. Водночас продовжуємо працювати над поліпшенням організації харчування школярів, ремонтуємо шкільні їдальні та закуповуємо для них нове обладнання, підвищуємо конкуренцію у цій сфері, а отже і якість харчування», – зазначив начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк.

peredplata