Сокирянський райавтодор, що на Буковині, незаконно використав пального на 178 тисяч гривень

Сокирянський райавтодор, що на Буковині, незаконно використав пального на 178 тисяч гривеньНа виконання постанови СУ УМВС України в Чернівецькій області Контрольно-ревізійним управлінням в області проведено позапланову ревізію ДП „Чернівецький облавтодор” з окремих питань фінансово-господарської діяльності філії Сокирянський райавтодор, якою встановлено незаконне витрачання коштів на 178,2 тис. гривень.

Так, філією Сокирянський райавтодор (надалі-Філія) було укладено із Сокирянською РДА договори зберігання пального, згідно яких Сокирянська РДА (Майнодавець) передає, а Філія (Охоронець) приймає і зобов’язується зберігати бензин А-76 в кількості 9970 літрів та дизельне паливо в кількості 9945 літрів, яке в обліку Філії не було відображено.

Під час ревізії було здійснено обстеження паливно-заправного пункту Філії на предмет наявності одержаного від Сокирянської РДА пального, за результатами якого складено відповідний акт та встановлено, що із загальної кількості пального, одержаного від Сокирянської РДА, фактично в наявності є тільки 577 л. бензину А-76. Відповідно до пояснень колишнього начальника Філії та роздавальника нафтопродуктів вище вказане пальне з квітня по жовтень 2011 року було використано на власні потреби Філії без погодження Майнодавця, що є порушенням п.1 ст. 193 Господарського кодексу України, та чим нанесено матеріальної шкоди (збитків) Сокирянській РДА на суму 178,2 тис. гривень.

Матеріали ревізії передано до СУ УМВС України в Чернівецькій області, повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області.

Світлинаvidomosti-ua.com

peredplata