Бізнес – спільнота Буковини за використання природних ресурсів перерахувала до казни 25,9 млн. грн.

Така сума рентних платежів надійшла до бюджетів всіх рівнів від суб’єктів господарювання Чернівецької області у січні – квітні 2016 року. Відтак, з даної суми у державну казну мобілізовано понад 17,5 млн. грн. рентної плати за використання лісових ресурсів та води і за користування надрами. Решта – 8,4 млн. грн. сплачено користувачами природних ресурсів на потребу місцевих громад – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У цілому, найбільшу питому вагу надходжень складає рентна плата за користування надрами – 50,7 відсотків або 13,1 млн. грн. Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів також суттєво збагатила казну – майже на 10,6 млн. грн. або 41 відсоток. Надходження рентної плати за спеціальне використання води досягнуло позначки 2,1 млн. грн.

У регіональному фіскальному відомстві відзначають, плата за користування природними ресурсами, які надходять до казни є дбайливим вкладом бізнесу, як в економічний розвиток країни в цілому так і регіону, зокрема.

peredplata