У Чернівцях долали стереотипи щодо реформ децентралізації

У рамках інформаційного семінару «Подолання стереотипів стосовно децентралізації на основі кращих іноземних практик та українських законодавчих ініціатив» у Чернівцях, 26 червня, відбувся прес-брифінг, який організував Український інститут міжнародної політики (УІМП) за підтримки Посольства Федеративної республіки Німеччини.

Даним проектом організатори прагнуть донести і роз`яснити особливості та переваги децентралізації влади в Україні у порівнянні із Польщею, адже вона найбільш наближена до України.

Представник відділу взаємодії з громадськістю Мінрегіонбуду України Лідія Євтушенко та координатор групи транскордонного та міжрегіонального співробітництва Платформи громадянського суспільства Договору про асоціацію Україна-ЄС – Ростислав Томенчук розповіли, про те, що в першу чергу об`їжджали Південь, Схід та Північ, оскільки вважають їх проблемними зонами. Однак, розуміють, про це потрібно говорити всюди, тому й завітали на Буковину.

Тут вони теж хочуть покращити обізнаність місцевих органів влади, громадськості та ЗМІ. Тому презентуватимуть на семінарі експертні порівняння особливостей та переваг децентралізації. Надаватимуть практичну інформацію та інструментарій для ефективної роботи органів місцевого самоврядування. Чи скористаються влада інформацією та порадами експертів – питання часу, бажання та потреби.

Анастасія Ляшенко,
Студентка 2-го курсу журналістики ЧНУ

peredplata