За місяць буковинці сплатили до бюджетів понад 179,3 млн. грн. податків

У Головному управлінні ДФС Буковини повідомили, що індикативні показники у січні 2016 року виконано на 126,5 відсоток.

За словами в.о. начальника фіскального відомства області Івана Матіоса така сума перевищує фактичні надходження того року на 45,7 відсотків, або на 56,2 млн. грн.

Загалом до державного бюджету за перший місяць нинішнього року сплачено 74,5 млн. грн., а це на 13,4 млн. грн. перевищує сплату за аналогічний період минулого року. Традиційно першість серед державних платежів займає податок на додану вартість та податок на доходи фізичних осіб – відповідно 33,4 млн. грн. та 21,5 млн. грн. Також вагомо поповнили бюджет платники військового збору – 6,9 млн. грн.

Місцеві бюджети регіону за цей же період отримали майже 104,8 млн. грн. Рівень виконання плану, затвердженого органами місцевого самоврядування склав 128,2 відс. (+ 23,0 млн. грн.).

Лідирує в наповненні місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб – 53 відсотки від усіх надходжень. Фактичні надходження цього податку перевищили торішні на 18,1 млн. грн., сума податку склала – 55,6 млн. грн. План затверджений місцевими радами виконано на 125,6 відс.( + 11,3 млн. грн.)

Також, спостерігається позитивна динаміка надходжень і інших податків до місцевих бюджетів.

Усього сплачено плати за землю – 10,9 млн. грн., (+0,8 млн. грн.), єдиного податку – майже 16,1 млн. грн., (+6,9 млн. грн.). Акцизний податок з реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів приніс місцевим бюджетам майже 17,9 млн. грн. (+2,4 млн. грн.).

«Ми добре усвідомлюємо необхідність безумовного виконання двох першорядних і найважчих завдань. Найперше – виконання доходної частини бюджету, отримання додаткових надходжень до нього. Друге – необхідність створення сприятливих умов для ведення бізнесу та збільшення інвестиційної привабливості регіону. І саме зараз, за складних економічних умов, робота усього відомства направлена на активізацію роз’яснювальної роботи та встановлення робочого діалогу з платниками податків, і як підсумок це має стимулювати громадян і бізнес чесно сплачувати податки та легалізувати свої тіньові доходи – підкреслив Іван Матіос.

peredplata