На «Буковинському листопаді» зіграють світову прем’єру «Фуга смерті»

На «Буковинському листопаді» зіграють світову прем’єру «Фуга смерті»

Цього року щорічний фестиваль класичної музики «Буковинський листопад» відбудеться 9 і триватиме по 18 листопада у Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка у залі органної і камерної музики.

Остап Савчук, художній керівник філармонії розповідає: «До Чернівців у рамках фестивалю з’їдуться музиканти з різних міст та навіть країн. Відкриватиме його світова прем’єра – «Фуга смерті», написана сучасним ізраїльським композитором Анною Сегал на одну з найвідоміших у світі поезій чернівецького поета Пауля Целана. Знаменно, що саме у цей день 9 листопада 1938 року відбулися трагічні події так званої «Кришталевої ночі». Нагадаю, що «Кришталева ніч» або «Ніч битого скла» – назва першої, керованої нацистською державною владою Третього Рейху, масової акції прямого фізичного насильства і терору проти євреїв на території Німеччини. Тому в Україні прем’єра присвячена подіям тієї ночі, в Чернівцях композиція прозвучить вдруге. Вперше «Фугу смерті» виконали кілька років тому за кордоном».

На «Буковинському листопаді» зіграють світову прем’єру «Фуга смерті»

Організатори розповідають, що цього року «Буковинський листопад» не залишить байдужим своїх гостей, до 140-річчя Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка звучатимуть різні форми класичної музики: малі форми, окремі солісти, музиканти, ансамблі, дуети, квартети, духові, струнні, великі, камерні оркестри та хори. В програмі:

За словами Надії Селезньової, художнього керівника і диригента Академічного камерного хору «Чернівці» квитки вже купують. Філія УКРПОШТИ у Чернівцях здивувала, вони придбали 5 тис. квитків.

В загальному їх можна буде придбати від 30 до 120 гривень. Студентам та школярам діятимуть знижки, а от учасники АТО з сім`ями при пре`явленні посвідчення можуть отримати квитки – безкоштовно.

Дев`ять незабутніх вечорів класичної музики дивуватимуть чернівчан та гостей міста. Закриватиме «Буковинський листопад- 2017» – концерт академічної хорової капели \”Орея\” Житомирської обласної філармонії. Керівник – заслужений діяч мистецтв України Олександр Вацек.

peredplata