На ринку праці Буковини спостерігаються позитивні тенденції

12 травня 2016 року в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган провів підсумкову нараду за чотири місяці поточного року з начальниками відділів обласного центру зайнятості та директорами базових центрів зайнятості. Про це інформує Чернівецький обласний центр зайнятості.

На ринку праці Буковини спостерігаються позитивні тенденції

Роман Криган відзначив, що всі базові центри зайнятості перейшли на роботу згідно антикризового Регламенту роботи центів зайнятості із задоволення потреб клієнтів, що дає позивні результати. З початку року з’явилася позитивна тенденція щодо зростання кількості вакансій на підприємствах області. Обласною службою зайнятості службою зайнятості впродовж січня-квітня 2016 року забезпечено роботою майже 3,5 тисячі.

В умовах складної ситуації на ринку праці по всій країні, впровадження антикризового Регламенту позначилося на досягненні позитивних зрушень по основних напрямках діяльності, зокрема, збільшилася кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості щодо підбору працівників, зросла кількість зареєстрованих та укомплектованих вакансій, збільшилася кількість осіб, які за сприяння служби зайнятості отримали роботу.

«Служба зайнятості стає мобільною та інноваційною, готова до реформування та роботи в умовах обмеженого фінансування сприяє зайнятості населення та укомплектовує вакансії роботодавців» – наголосив Роман Криган.

Заступник директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко зазначила, що увесь людський потенціал базових центрів зайнятості повинен бути задіяний для якнайшвидшого укомплектування вакансій для роботодавців, оскільки саме вони є нашими головними партнерами.

Заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Марія Кобєлєва наголосила на нових підходах в роботі обласної служби зайнятості при наданні послуг клієнтам, оскільки служба зайнятості – це сервісна установа, яка забезпечує клієнтоцентрований підхід до обслуговування відвідувачів при наданні соціальних послуг, що пришвидшує працевлаштування шукачів роботи, забезпечує оперативне укомплектування вакантних посад. Сьогодні фахівцям модернізовано функціонал та технологічні прийоми при організації підбору підходящої роботи безробітним та розвитку професійної кар’єри, укомплектування вакансій шляхом забезпечення якісного підбору персоналу.

peredplata