Європейська вечірка у Чернівцях

Європейська вечірка «Європа зблизька» відбудеться 19 травня у Чернівцях до Днів Європи в Україні.
Відкриє вечірку о 17.00 в Ратуші міський голова Олексій Каспрук. Під час відкриття заходу відбудеться нагородження переможця міжрегіонального конкурсу карикатур «Європейське обличчя українських реформ», який проводився в рамках кампанії «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».
Конкурс карикатур проводився з метою привернення уваги громадськості до перебігу реформ, які впроваджуються в Україні в процесі євроінтеграції, зокрема, децентралізація владних повноважень, аналізу слабких і сильних сторін реформ, сприяння формуванню критичного мислення українців та відображення їх сприйняття перебігу реформ.
Участь у конкурсі взяли представники Чернігівської, Полтавської, Хмельницької та Чернівецької областей віком від 14 років. Переможцями стали бібліотекар Лисенко Лариса із Полтави , студентка із Чернігова Аліна Бенько, школярка із Хмельницького Анастасія Давій.
Продовження вечірки відбудеться о 18.00 в Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім.М.Івасюка за адресою: вул.О.Кобилянської, 47.
У програмі європейська музика, євроквест «Подорожуємо Європою», візуалізація сучасної української літератури, інфографіка «Вишиванка в світі», мультимедійна інтелектуальна гра «Закохуємося в Буковину – мандрівний край», виставка і фотосесія картин «Королівство сну», майстер-класи з вишивки та плетіння бісером, перегляд кінофільму «Євромайдан SOS», молодіжна гра «Мафія», європейська кав’ярня (програма додається) .
Запрошуються всі, хто відчуває себе європейцем, представники ЗМІ.
Контактна особа Євгенія Олійник, Голова Мережі центрів європейської інформації України – моб. 0509091345.
* * *
Цьогорічне відзначення Днів Європи в Україні триває впродовж 25 квітня-25 травня і охоплює понад 30 населених пунктів України (міст, містечок, об’єднаних громад та сіл).
Мережеві заходи в рамках Днів Європи направлені на комунікацію стосовно реформ, що відбуваються в країні, а також можливостей, які відкриває Угода про Асоціацію, процес децентралізації в Україні тощо.

peredplata