15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

15 травня у Чернівцях пластуни організували пізнавально-благодійний захід для жителів та гостей міста. Всі, хто прийшов у неділю в парк «Жовтневий», на кілька годин могли зануритись у цікаву атмосферу скаутського життя і дізнатися, хто ж такі пластуни та чим вони займаються.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

Оскільки в цей день відзначався День пам’яті жертв політичних репресій, то всі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Далі урочисте відкриття заходу відбулося за традиційними пластовими церемоніалами – молитва, гімн, розгортання державного прапора України, вручення деяким пластунам посвідок про успішне завершення чергового випробування. Із привітальним словом виступив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, який наголосив, що йому завжди приємно відвідувати такі заходи, адже Пласт – це організація, яка виховує активних, достойних громадян, патріотів нашої держави, за якими – майбутнє країни.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

Як повідомила прес-служба Чернівецької станиці НСОУ-Пласт, для відвідувачів парку пластуни організували різноманітні спортивні, мистецькі та ігрові активітети. Серед них і традиційна вже «Дивогонка» – велоперегони для найменшеньких спортсменів від трьох до десяти років. На біговелах, триколісних і «доросліших» двоколісних велосипедах, з допомогою батьків і самостійно хлопчики й дівчатка впевнено мчали до фінішу. В результаті всі учасники отримали дипломи, медалі та подарунки.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

В імпровізованому тирі всі бажаючі мали можливість постріляти з лука, арбалета і навіть пневматичної зброї. Відвідавши «науковий намет», багато дітей і дорослих побачили різні дива – «вулкан», «фантастичну піну» і багато інших цікавинок. Дівчат захопила інформація про мистецтво східних країн і майстер-клас із розпису хною. Була можливість і пограти в настільні ігри. А представник патрульної поліції, який є кандидатом у майстри спорту, продемонстрував присутнім свої вміння з карате та джиу-джитсу.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

Окремо хочеться наголосити, що до Дня Пласту в Чернівцях долучилися і волонтерські організації. З ГО «Волонтерський рух Буковини» чернівецькі пластуни вже реалізували кілька спільних проектів, серед них «Поділись добром з другом», «Різдвяні благодійні майстер-класи», «Різдвяна свічечка». А волонтери ГО «Буковина – українському війську» представили розмальовані дітьми гільзи та інші сувеніри, кошти від продажу яких підуть на допомогу нашим бійцям.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

Не обійшлося і без подяк – пластуни нагородили грамотами тих чернівчан, які найбільше підтримують і допомагають їхній організації.

15 травня в Чернівцях відбувся День Пласту

peredplata