В гімназії пройшов День цивільного захисту

17 травня на території Чернівецької гімназії № 1, яка знаходиться в обласному центрі на проспекті Незалежності, було проведено День цивільного захисту. До його проведення також долучилися і працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Метою проведення даного заходу було навчання дітей правил безпеки.
Захід складався із теоретичної та практичної частин. На теоретичному занятті для всіх учнів гімназії було проведено пізнавальну лекцію щодо дій у разі надзвичайної ситуації та події. Так, рятувальники розповіли як правильно діяти у разі пожежі, виявлення підозрілого предмету в місці з масовим перебуванням людей та в інших випадках. Належну увагу було приділено спілкуванню з вчителями та обслуговуючим персоналом гімназії. Фахівці Управління ДСНС розповіли про те, як слід проводити евакуацію дітей з будівлі у разі загрози.
Наступним етапом були практичні відпрацювання. Спочатку учні та вчителі провели навчальну евакуацію з гімназії на вулицю, де були влаштовані показові виступи рятувальників. Фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС продемонстрували зразки вибухонебезпечних предметів, які найчастіше виявляють на територію краю, та спеціальне обладнання, якими піротехніки виконують завдання за призначенням. Також рятувальники показали дітям пожежно-рятувальне спорядження, для чого до гімназії прибув пожежний автомобіль. Учні гімназії оглянули бойовий одяг вогнеборців, в якому ліквідовуються пожежі, та інше обладнання. Насамкінець діти змогли приміряти одяг вогнеборців та відчути себе справжніми рятувальниками.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata