15 проектів регіонального розвитку від Чернівецької області фінансуватимуться з державного фонду

15 проектів регіонального розвитку від Чернівецької області в цьому році отримають фінансування з державного фонду регіонального розвитку
17 травня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулось засідання Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, вимогам законодавства, за участю представників 18 областей України.
Від Чернівецької області участь в роботі Міжвідомчої комісії взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш та начальник управління міжнародного співробітництва та інвестицій обласної державної адміністрації Ганна Жебчук.
Геннадієм Зубком було відзначено високий рівень підготовки проектів регіонального розвитку, які були подані на розгляд Міжвідомчій комісії від Чернівецької області.
За результатами засідання Міжвідомчої комісії 15 проектів регіонального розвитку, що будуть реалізовуватись в нашій області у поточному році, рекомендовано включити до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України для фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році.
Зокрема, виділені кошти будуть спрямовані на реконструкцію та будівництво загальноосвітніх шкіл у с. Рідківці Новоселицького району, с. Мошанець Кельменецького району та с. Усть-Путила Путильського району; дитячого навчального закладу в с. Карапчів Вижницького району; обласних закладів охорони здоров’я – онкологічного диспансеру, центру медико-соціальної реабілітації дітей, лікарні швидкої медичної допомоги, корпусу для проживання матерів-одиначок з дітьми до 18 місяців, протитуберкульозного санаторію в смт. Красноїльськ, Черешського психоневрологічного будинку-інтернату Сторожинецького району, пологового відділення в м. Хотині; об’єктів житлово-комунального господарства: другої нитки водогону Лужани-Кіцмань, зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення смт. Кельменці, каналізаційного колектора в м. Заставна та водогону і водонапірних башт у м. Хотині.
Загальний обсяг фінансування робіт за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку складає 79,9 млн. грн. та співфінансування проектів із місцевих бюджетів – 8,9 млн. грн.

peredplata