У Чернівцях вперше нанесуть розмітку двокомпонентною фарбою

Дорожню розмітку двокомпонентною фарбою, виготовленою на основі холодного пластика, вперше розпочали наносити у Чернівцях. Фарбу «Сигнакул-ХПП» наносять на нерегульованих пішохідних переходах на вулицях ,що мають асфальтове покриття відповідної якості, у першу чергу поблизу шкіл та дитсадків. Зокрема, така розмітка на переходах буде нанесена на вул. Героїв Майдану, Південно-Кільцевій, Л.Українки,Садовій,Центральній площі. частинах вулиць Головної , Університетської, Пумнула, на вул. Миру, Галицький Шлях, Московської Олімпіади, Калинівській, Ізмайлівській.

На пішохідних переходах при нанесенні розмітки використані також світлоповертальні мікрокульки. Це сферичні прозорі кульки, які повертають світло від фар транспортного засобу в очі водія. Завдяки цьому дорожня розмітка стає добре видимою для водіїв в нічний час. Про це повідомили в комунальному підприємстві МіськШЕП.

Фарбу для нанесення дорожньої розмітки комунальне підприємство МіськШЕП придбао у квітні ц.р. на тендерних торгах, у яких взяли участь три учасника: ТОВ «ЗИП», ТОВ « Колор С.І.М.» , ТОВ « СІО пласт». Тендер виграло рівненське ТОВ «Колор С.І.М.». На тендері придбано 12 тонн білої дорожньої фарби за ціною 36,98 грн./кг, одну тонну жовтої фарби за ціною 37,98 грн./кг, 5 тонн світлоповертальних мікрокульок за ціною 24,96 грн./кг та 450 літрів спеціального розчинника за ціною 27,9 грн/кг.

Торік у Чернівцях вперше за останні роки почали поновлювати дорожню розмітку. На ці роботи торік було виділено 390 тис.грн.

peredplata