Чернівецькі рятувальники визначили переможців змагань з пожежно-прикладного спорту

Чернівецькі рятувальники визначили переможців змагань з пожежно-прикладного спорту

Щороку серед працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводяться обласні змагання з пожежно-прикладного спорту. Дані змагання проходять на території спортивного комплексу Управління ДСНС, який знаходиться на базі Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Чернівців. Цей вид спорту особливий тим, що він відтворює реальні дії рятувальників під час виконання завдань за призначення.
Учасниками змагань, які тривали протягом 19-20 травня, були представники всіх районів Чернівецької області та обласного центру. Всього змагалися 15 команд. В перший день змагань учасники долали три етапи, маючи на це по дві спроби. В ході першого етапу спортсмени за допомогою штурмової драбини повинні були дістатися четвертого поверху навчальної вежі. На другому етапі змагань рятувальники змагалися у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. Третім і завершальним етапом першого дня змагань була пожежна естафета. Вона включає в себе біг по буму, високий паркан, який учаснику потрібно було подолати, а також ліквідація пожежі з допомогою вогнегасника. Для перемоги в даному виді змагань вкрай важливим є вміння діяти спільно.

Під час другого дня змагань рятувальники змагалися у двох етапах. Так, в ході першого з них працівники Управління ДСНС визначали кращого у підніманні на третій поверх навчальної вежі з допомогою висувної драбини. В напруженій боротьбі проходив заключний вид змагань – бойове розгортання. У кожному з етапів рятувальники проявили високі професійні навички, долаючи усі перешкоди.

За результатами змагань перші три місця зайняли команди з обласного центру. Переможцем стала команда Державної пожежно-рятувальної частини № 2 Чернівців. На другому місці – працівники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 обласного центру, а третє місце зайняла команда групи пожежогасіння АРЧ АРЗ СП УДСНС України у Чернівецькій області.
По завершенню змагань керівництво Управління ДСНС вручили переможцям заслужені нагороди. «Рятувальники Управління ДСНС показали хороші результати і фізичну форму. З найкращих учасників змагань буде сформовано збірну команду Чернівецької області, яка готуватиметься представляти край на всеукраїнських змаганнях з пожежно-прикладного спорту, що пройдуть з 15 по 17 червня у місті Запоріжжя», – підбив підсумки змагань заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata