Стратегічні комунальні підприємства Чернівців отримали понад 30 мільйонів допомоги з бюджету міста

Депутатський корпус міської ради та міський голова Олексій Каспрук дійшли спільного рішення щодо необхідності надання фінансової підтримки за рахунок бюджету стратегічним комунальним підприємствам, які забезпечують життєдіяльність міста. Для стабільної роботи та розвитку цих підприємств на останній сесії міської ради їм додатково з бюджету спрямовано понад 30 мільйонів гривень.

Зокрема, Міжнародний аеропорт «Чернівці» отримав 7,6 млн. грн., з яких 5,3 млн. грн. для придбання нової техніки і обладнання, 1,5 млн. грн. – на капітальний ремонт огорожі летовища та 800 тис. грн. на розробку ТЕО та проекту реконструкції цілісного майнового комплексу аеропорту.

МКП «Чернівцітеплокомуненерго» отримало 2,2 млн. грн. на капітальний ремонт котелень та 2,4 млн. грн. на капітальний ремонт теплових мереж, зокрема усунення поривів та витоків, які були виявлені під час проведення гідравлічних випробувань після завершення опалювального сезону.

КП «Чернівціводоканал»
отримав понад 5,6 млн. грн. фінансової підтримки, КП «Міськсвітло» – 2,9 млн. грн, Тролейбусне управління – 1,5 млн. грн., МіськШЕП – 6,1 млн. грн., АДС-080 – 1 млн. грн. Зазначені кошти будуть спрямовані переважно на оновлення техніки та обладнання комунальних підприємств.

Фінансову підтримку від громади у сумі понад 1,4 млн. грн. отримав також новостворений притулок для тварин. З них 900 тис. грн. буде спрямовано на будівництво другої черги притулку, 515 тис. грн. – на утримання підприємства.

«Така підтримка комунальним підприємствам, більшість з яких наразі розпочинають модернізацію, є вкрай важливою. Адже від їх стабільної роботи залежить життєдіяльність міста, комфорт чернівчан. Важливо, що у цьому питанні з більшістю депутатів у нас однакове бачення і є відчуття спільної відповідності за ситуацію у місті», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

peredplata