У Чернівцях з\’єднають дві частини проспекту Незалежності

Результатом двох візитів до Чернівців представників французької інжинірингової група Egis стало досягнення попередньої домовленості про залучення представників групи до транспортного моделювання та проведення досліджень дорожньої інфраструктури міста, участь у розробці важливих інфраструктурних проектів.

Зокрема йдеться про підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту, який дозволить з’єднати дві частини проспекту Незалежності та забезпечити більш комфортне сполучення цієї частини міста із районом вулиці Руської.

Команда експертів у складі заступника директора Egis Ukraina Ростислава Русина, інженера проектів Клемана Ріше, інженера з дорожнього будівництва, менеджерів відділу інжинірингу та фахівці з розвитку бізнесу здійснили огляд території, де планується облаштувати нову транспортну розв’язку, вивчили дані аерофотозйомки цієї території, дослідили іншу необхідну первинну інформацію з цього питання та отримали для аналізу копію проекту з будівництва шляхопроводу через колію (стадія ТЕО), розробленого у ДП «ДерждорНДІ» у 2006 році.

Головному архітектору міста Наталії Хілько доручено надати експертам Egis Ukraina необхідні вихідні дані для розробки ТЕО , зокрема інженерно-геологічні дані ділянки проектування, інженерно-геодезичне рекогностування району прокладання траси, погоджений зведений план інженерних мереж та технічні умови на прокладання нових, дані щодо перспективної інтенсивності руху та категорії вулиці,що проектується.
Після аналізу отримано інформації експерти запропонують найбільш оптимальне технічне рішення та його економічну складову, які будуть покладено в основу ТЕО цього інфраструктурного проекту.

Обговорено також можливість залучення експертів групи Egis до вирішення проблеми підтоплення окремих районів міста та комплексного протиповеневого захисту.

«До планування майбутнього розвитку міста, розробки стратегічних інфраструктурних проектів важливо залучати експертів міжнародного класу, які мають значний досвід у забезпеченні сталого розвитку муніципалітетів. Завдяки технічній допомозі міжнародних фондів нам вдалося залучити таких експертів до модернізації систем водо- та теплопостачання Чернівців. Тепер ми розпочинаємо роботу з транспортного моделювання, що є важливим для підвищення міської мобільності. Ми впевнено робимо перші кроки у цьому напрямку», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Довідково.
Egis – міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики.

У сфері автомобільних доріг та аеропортів група пропонує послуги проектного структурування, інвестування в акціонерний капітал, поставок систем «під ключ», надання послуг експлуатації та забезпечення транспортного руху.

Маючи персонал чисельністю 13,000 співробітників, серед яких 8,300 становлять інженери, оборот групи за 2015 рік становив 936 мільйонів євро.
75% капіталу групи Egis належить французькому банку “Caisse des Dépôts”, а решта 25% – компанії Iosis Partenaires.

За мандатом Європейської Комісії група Egis з 1993 року надає підтримку Україні в реформуванні транспортної галузі, бере активну участь у багатьох фінансованих МФО проектах у сфері транспортної політики, транспортного моделювання та проведення дорожніх досліджень в Україні, реформуванні громадського транспорту, будівництві та реконструкції автомобільних доріг. У 1996 році Egis створила в Україні філіал – Egis Ukraina. Центральний офіс філіалу розташований у місті Київ, проектні офіси працюють в Одесі, Полтаві, Дніпропетровську та Львові. В Україні група Egis реалізувала понад 50 проектів.

peredplata