На Буковині прикордонники упередили спроби переправи сигарет до Румунії та затримали 3 осіб

В рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2016», протягом минулих вихідних прикордонниками Чернівецького загону припинено 3 спроби переміщення тютюнової продукції до Румунії. Про це інформує прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

На Буковині прикордонники упередили спроби переправи сигарет до Румунії та затримали 3 осіб

Так, сьогодні вночі прикордонниками відділу «Герца» в тепловізор були помічені кілька осіб. Невідомі із ношами за плечами рухалися в бік кордону. Під час затримання чоловіки вдалися до втечі. Аби зупинити правопорушників прикордонники здійснили попереджувальний постріл в гору з автоматичної зброї.

Затримавши останніх, їх було доставлено разом із ношами до прикордонного підрозділу. Як з’ясувалося, два 25-річні мешканці населеного пункту Припруття Новоселицького району, намагалися в незаконний спосіб переправити 1400 пачок сигарет марки «Ашима» та «Кент». Тепер чоловікам доведеться нести покарання за порушення прикордонного режиму, спробу порушення державного кордону та злісну непокору.

А днем раніше, в ході патрулювання тилових ділянок прикордонним нарядом відділу «Красноїльськ» виявлено автомобіль марки «Ауді А4» британської реєстрації. В салоні залишеної на узбіччі автівки прикордонники виявили кілька пакунків, обгорнутих чорним поліетиленом. Пізніше знайшовся і сам водій, ним виявився 25-річний мешканець селища Красноїльськ. Чоловік, аби пом’якшити покарання, зізнався у підготовці та спробі переправи виявлених сигарет до Румунії.

Поряд з цим, учора увечері на ділянці цього ж відділу прикордонники запобігли ще одній спробі незаконної переправи партії тютюнових виробів до сусідньої країни. За 100 метрів від лінії державного кордону було виявлено 16 ящиків сигарет марок «Ашіма» та «Марбле».

Наразі усі виявлені сигарети та затриманих порушників доставлено до прикордонних підрозділів. Після складання усіх процесуальних документів тютюнові вироби будуть передані представникам ДФС у Чернівецькій області, а долю затриманих осіб вирішуватиме суд.

peredplata