У Чернівецькій області буде створено 11 бюро правової допомоги

Чернівецьке міське управління юстиції інформує, що триває конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги

Для участі у конкурсі претендентам необхідно:
1) до 18 години 00 хвилин 31 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;
2) до 00 годин 00 хвилин 17 червня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – дистанційний курс). Зареєструватися на дистанційний курс зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами дистанційного курсу завершується о 00 годин 00 хвилин 17 червня 2016 року.

Збір заявок у рамках конкурсу триватиме до 31 травня 2016 року, і станом на 23 травня 2016 року 3311 претендентів виявили бажання взяти участь у конкурсі, з них по Чернівецькій області подано 105 заявок. Що стосується віку, статі, досвіду роботи, з 3311 претендентів на посади керівників бюро правової допомоги майже 53% кандидатів – жінки, 70,5% мають юридичну освіту вище рівня бакалавра, майже 60% мають досвід налагодження діяльності \”з нуля\”, а 85,2% – досвід роботи в організаціях/установах/ініціативах, які надають соціальні послуги, 47,5% з усіх, хто подав заявки на конкурс – віком до 30 років.

У Чернівецькій області буде створено 11 бюро правової допомоги:
Герцаївське, Глибоцьке, Заставнівське, Кіцманське, Новодністровське, Новоселицьке, Путильське, Сокирянське, Сторожинецьке, Хотинське та Чернівецьке бюро правової допомоги.

Міністерство юстиції України запрошує юристів, зокрема, молодих фахівців, взяти участь у конкурсі з відбору претендентів на посади керівників бюро правової допомоги, які з 1 вересня розпочнуть працювати по всій Україні в рамках розширення системи безоплатної правової допомоги.

Начальник Чернівецького
міського управління юстиції Світлана Афоніна

peredplata