За зловживання під час реалізації горілки, тютюну та порушення правил проведення готівкових операцій нараховано понад один мільйон штрафів

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що впродовж чотирьох місяців нинішнього року перевірили 113 суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі.

З них, у першу чергу аудиторів буковинської фіскальної служби цікавили господарські одиниці, що за наявною інформацією мінімізують сплату податків, зокрема торговці підакцизними товарами. Оскільки, більшість з цих перевірок проводяться на підставі скарг та заяв громадян, які обов’язкові до розгляду відповідно до діючого законодавства, або за інформацією інших держорганів про наявність правопорушень на господарських об’єктах платників податків.

За наслідками цих перевірок сума штрафних санкцій склала понад 1,1 мільйон гривень, що удвічі більше як торік. Майже 0,9 мільйона гривень уже сплачено до бюджету.

Контролери зафіксували традиційні при таких перевірках порушення – нехтування реєстраторами розрахункових операцій, “забудькуватість” продавців й невидачу розрахункових чеків, невідповідність готівки денним звітам РРО, не оприбуткування готівки, порушення вимоги щоденного друку фіскальних звітних чеків та недотримання правил торгівлі лікеро-горілчаними та тютюновими виробами.

«Погоріло» за не оприбуткування готівки в касу одне з підприємств Герцаївського району. За що порушнику прийшлося сплатити до бюджету більше як 141,6 тисяч гривень штрафу.

Також, нещодавно в поле зору перевіряючих із фіскальної служби попали продавці алкоголю цього ж району, що провадили свою діяльність без ліцензій, та й загалом не дотримуючись вимог, що регламентують правила продажу цієї групи товарів. Як наслідок їм прийдеться поповнити бюджет на 54 тисячі гривень штрафів.

peredplata