День захисту дітей (програма заходів)

До Дня захисту дітей у неділю, 29 травня, в місті відбудеться багато різноманітних заходів.

День захисту дітей (програма заходів)

У Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка буде проходити дитячий соціальний профорієнтаційний проект «МІСТО ПРОФЕСІЙ», який дасть можливість дітям спробувати себе у різних професіях. Імпровізоване «Містечко професій» запрошує дітей віком від 2 до 17 років, які при вході отримають паспорт, карту представлених професій та матиме можливість «влаштуватись на роботу». Серед представлених професій: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАЇ, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветеринарний лікар, ді-джей, автослюсар, продавець, банкір, кухар, актор, модель, кравчиня тощо. Сумлінні «працівники» отримають заробітну плату, яку матимуть можливість витратити в крамниці солодощів та подарунків, розташованих на території містечка.

«Містечко професій» працюватиме з 12 до 15 години. Там же працюватимуть і діти, які спробують себе у ролі фотографа.

Організатором проекту «Місто професій» виступає міжнародний діловий журнал COMMUNITI (керівник Тетяна Люлька) за підтримки Чернівецької міської ради.

В цей день учні чернівецьких шкіл зможуть ближче познайомитись з щоденною роботою людей різних професій не тільки в імпровізованому містечку, а безпосередньо на робочих місцях. Так з 8.30 до 11.00 школярі перебуватимуть на справжньому чергуванні з працівниками поліції, дехто спробує себе у ролі офіціанта з 10 до 16 години в кафе «Джолі» на вул. О.Кобилянської,7.

З 11 до 18 години в дворику Ратуші громадська організація «Волонтерський рух Буковини» проведе виставку дитячих малюнків «Місто моєї мрії».

Майстер-клас з дефіле для чернівецьких дівчат проведуть професійні представники модельного бізнесу з 15.00 до 17.30 на Театральній площі.

Об 11.45 (біля Ратуші) юні гіди з гуртків музеєзнавців Палацу дітей та юнацтва, а також ЗОШ №5 проведуть екскурсію для всіх бажаючих. Вони розкажуть про історію Ратуші, Художнього музею, ознайомлять з красою Театральної площі. Свою любов до міста, його історії екскурсоводи–початківці продемонструють під час екскурсії, на яку запрошують чернівчан та гостей міста.

З 14 до 15 години біля міської ради учасники хореографічних колективів влаштовують танцювальний флеш-моб. Свої таланти продемонструють колективи «Україночка» центру «Юність Буковини» та «Либідь» Міського палацу для дітей та юнацтва.

В рамках заходу «Місто професій» учні та викладачі художньої школи імені Миколи Івасюка допоможуть своїм ровесникам відкрити в собі талант митця і запрошують на художній пленер разом малювати рідні Чернівці. Матеріалами всіх бажаючих забезпечать. Пленер відбудеться з 15 до 17 години на вулиці О.Кобилянської (навпроти вул.Гоголя).

О 15 годині в Чернівецькій міській раді на «Сесія майбутнього» працюватимуть учні чернівецьких шкіл, які брали участь в конкурсі творчих робіт «Якби мером був я». Про своє бачення майбутнього Чернівців розкажуть переможці конкурсу, яких буде визначено саме в цей день.

Запрошуємо 29 травня юних чернівчан та їхніх батьків долучитись до свята «Місто професій».

peredplata