До уваги підприємців! Не забудьте перейти на новий розмір єдиного соціального внеску

Чернівецька ОДПІ нагадує платникам єдиного соціального внеску про зменшення ставки нарахування єдиного соціального внеску для фізичних осіб – підприємців з 34,7% до 22%, як для платників єдиного податку так і для тих, що перебувають на загальній системі оподаткування та сплачуть єдиний внесок за себе.

Варто взяти до уваги, що Законом України від 24 грудня 2015 р. №928 VIII «Про Державний бюджет України на 2016 рік», який набрав чинності з 1 січня 2016 року, встановлено мінімальну заробітну плату в такому розмірі (на місяць): з 1 січня – 1378 грн; з 1 травня – 1450 грн; з 1 грудня – 1550 грн.

Відповідно, мінімальний обов\’язковий платіж по ЄСВ у період з 1 січня 2016 року для підприємців за один місяць складає 303 грн 16 коп. (1378 грн х 22%). Оскільки протягом поточного року розмір мінімальної заробітної плати є змінним, наголошуємо, що з 1 травня мінімальний страховий внесок дорівнює 319 грн, а з грудня цього року розмір внеску знову збільшиться.

Нагадаємо, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку та самозайняті особи.

При цьому підвищення мінімальної зарплати не впливає на: ставки єдиного податку для I і II груп; суму податкової соціальної пільги і граничний розмір доходу, який дає право на неї; суму неоподатковуваного доходу у вигляді подарунків; нецільову благодійну допомогу; граничний розмір добових.
Наступне підвищення соціальних стандартів заплановано на 1 грудня поточного року.

peredplata