У Чернівцях з нагоди Дня захисту дітей рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

1 червня працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області з нагоди Дня захисту дітей організували проведення громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» на території Чернівецької спеціальної школи-інтернату № 4. Такий захід мав на меті навчити дітей правил безпеки та практично їх закріпити.
Спочатку рятувальники провели з учнями навчального закладу інформаційно-роз’яснювальну роботу. Дітям розповіли, яких правил безпеки слід дотримуватися, щоб запобігти пожежі, що робити, якщо натрапили на підозрілий предмет та в інших надзвичайних подіях. Особливу увагу було приділено безпечному відпочинку дітей у лісі та на воді. Так, рятувальники нагадали про загрозу виникнення лісових пожеж в спекотну погоду і про безпечне купання на воді. Працівники Управління ДСНС вручили малечі листівки та пам’ятки з правилами безпеки.
По завершенні теоретичної частини зустрічі на території школи були організовані різноманітні конкурси для дітей. Всі школярі були поділені на команди відповідно до вікових категорій. Учні змагалися в одяганні бойового одягу рятувальників на швидкість, також вони повинні були піднятися по пожежній драбині, подати воду з пожежного рукава, щоб ліквідувати пожежу. Усі діти старалися якнайкраще впоратися із поставленими завданнями та принести своїй команді перемогу. Дитячий сміх та щира радість учнів стали найкращими свідченням того, що захід подарував їм чимало позитивних емоцій. На згадку про свято рятувальники вручили школярам солодощі та подарунки.
«Діти – наше майбутнє, і дорослі повинні дбати про них. Таким заходом ми хотіли створити для дітей свято та, разом з цим, навчити їх правил безпеки, щоб запобігти нещасним випадкам. Подібні зустрічі обов’язково відбуватимуться і в майбутньому», – зазначив начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata