На міському пляжі поранено чоловіка. Він – у лікарні, кривдника встановлено

Про це сьогодні на брифінгу для місцевих журналістів розповів начальник Чернівецького відділу поліції Василь Паращук.
За його словами, 1 червня о 17 годині 40 хвилин на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що «невстановлена особа на міському пляжі застосувала предмет, схожий на рушницю, здійснивши в сторону невстановленої особи постріли, завдавши тілесних ушкоджень». Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що потерпілий відпочивав на міському пляжі з друзями. До компанії підійшов невідомий, зав’язалась суперечка. У ході суперечки один з компанії відпочиваючих дістав з сумки предмет, схожий на рушницю, і здійснив два постріли в стегно чоловіка, котрий підійшов. Першого разу куля пролетіла мимо ноги, другим пострілом він попав в праве стегно. Оглянувши місце події, слідчо-оперативна група виявила там гумові кульки. Потерпілого доправили до лікарні, де його було прооперовано. Під час операції хірурги також дістали зі стегна чоловіка схожі гумові кулі.
Відкрито кримінальне провадження за ч 4 ст. 296 (хуліганські дії з застосуванням зброї) КК України.
За словами Василя Паращука, всі особи інциденту встановлені. Їхня кількість не озвучена – мовляв, це таємниця слідства. Встановлено, що стріляв 31-річний мешканець Чернівців. Його не затримано, місце перебування наразі встанолвлюється. Також попередньо з’ясовано, що потерпілий (за попередніми даними, на міському пляжі \”працює\” батут, що йому належить, для розваг відпочивальників) і той, хто у нього вистрелив – знайомі між собою. Наразі слідство триває. Детальніше начальник Чернівецького відділу поліції пообіцяв розповісти невдовзі, коли особі, що стріляла, буде оголошено підозру.
Стосовно ж зв’язку з захопленням вчорашнього вечора спецпідрозділом «Сокіл» на вулиці Садовського, 3 біля ДЮСШ кількох тренерів, Василь Паращук повідомив, що надійшла інформація про місцезнаходження на цій вулиці присутніх на пляжі під час стрілянини. Дії «Сокола»,які очевидці називають не зовсім правомірними, наразі не коментують, їх правомірність перевірить прократура.
Натомість ті ж очевидці події стверджують, що спецпідрозділ «пов’язав» п’ятьох тренерів дитячої спортивної школи, зробивши це, мовляв, надто грубим способом. ( А як діяти, коли надійшла інформація, що вони – озброєні?) П’ятьох чоловіків кинули на тротуар обличчям донизу, закувавши їх руки за спиною в кайданки. Це бачили й малолітні , в тому числі і дитина одного з тренерів закладу, яка дуже налякалася і плакала. Одному з тренерів стало зле, він попросив про допомогу. Але правоохоронці, присутні на місці події, на це не відреагували. Тоді, о 20-00, «Швидку допомогу» викликав також випадково присутній на місці події учасник бойових дій Д. Ч. за його словами, медиків не пропустили… Закованих чоловіків посадили до поліцейських автівок, однак перехожі перепинили їм шлях і не дозволили вивезти з вулиці Садовського. Люди ще довго стояли та обговорювали подію ….

peredplata