Служба зайнятості Чернівецької області пропонує 973 актуальні вакансії

Одним із пріоритетів діяльності обласної служби є налагодження та вдосконалення взаємовигідних партнерських відносин з роботодавцями регіону. Адже для служби зайнятості вони і партнери в реалізації державної політики зайнятості населення, і клієнти зі своїми потребами. Комплекс соціальних послуг, які надаються роботодавцям, доволі широкий і різноманітний, проте основним залишається – підбір працівників. З початку року з’явилася позитивна тенденція щодо зростання кількості вакансій на підприємствах краю. Впродовж січня-травня 2016 року 1421 роботодавець подав 5351 вакансію, з них службою зайнятості вдалося укомплектувати 70,8%.

Станом на 1 червня 2016 року в обласній службі зайнятості зареєстровано 973 актуальні вакансії. Найбільш затребуваними на ринку праці області залишаються робітничі професії, найбільша потреба у водіях автотранспортних засобів – 39 вакансій, контролерах енергонагляду – 33 вакансії, трактористах – 31 вакансія, кухарів та швачок по 22 вакансії. Проте на сьогодні на ринку праці є попит на висококваліфікованих працівників, зокрема, головних державних інспекторів (22 вакансії), спеціалістів державної служби (14 вакансій), бухгалтерів (11 вакансій), провізорів (6 вакансій) та фармацевтів (5 вакансій).

Незмінним впродовж останніх років залишається попит роботодавців на висококваліфікованих робітників – слюсарів, столярів, електрогазозварників. Найбільша кількість вакансій у м.Чернівці, Кіцманському, Вижницькому та Заставнівському районах.

Середній розмір заробітної плати в розрахунку на 1 вакансію складає 1910 гривень. Максимальна пропозиція заробітної плати сягає 4644 гривні.

Тісна взаємодія та чітка організація роботи служби зайнятості з роботодавцями є важливою умовою поліпшення ситуації на ринку праці, запобігає розвитку безробіття шляхом підвищення економічної заінтересованості підприємств і організацій у створенні додаткових робочих місць.

peredplata