Троє буковинців організували бізнес з незаконної переправки азіатів до Європи

Свої \”послуги\” буковинці оцінили у 2500 доларів США.

На початку березня троє мешканців Глибоччини намагалися переправити п’ятьох іноземних громадян на територію сусідньої країни. Зловмисники відвезли іноземців на легковому автомобілі до одного із сіл Глибоцького району, підвели до лінії розмежування державного кордону та показали їм місце, де нібито останні можуть перейти на територію Румунії, при цьому провели їм детальний інструктаж, у разі затримання їх прикордонною поліцією Румунії. За це буковинці просили в мешканців країн Азії 2500 доларів.

Наразі цей канал нелегального переміщення осіб через державний кордон України ліквідовано – завдяки професійно проведеній спецоперації поліцейських відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернівецькій області і співробітників Управління служби безпеки України в області.

Правоохоронці зреагували на отримане звернення, розробили операцію і затримали горебізнесменів на гарячому. Слідчі буковинцям оголосили про підозру у скоєні злочину передбаченого ч.3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Одного із фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Стосовно іншого – Шевченківським районним судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

На даний час проводяться заходи щодо встановлення інших осіб причетних до вчинення цього кримінального правопорушення та додаткових фактів організації незаконного перетину державного кордону.

peredplata