За два місяці зовнішньоторгівельний обсяг в зоні діяльності Чернівецької митниці перевищив 72 млн. Дол. США

Чернівецька митниця ДФС констатує зростання торговельного обігу у порівнянні з аналогічним періодом на 16,7 відсотка.

На Буковинській митниці за січень-лютий цього року оформлено 7020 митних декларацій, тоді як за аналогічний період митнулого року таких декларацій було оформлено 6241. Зовнішньоторговельний обіг склав 72,5 мільйонів доларів США. Зокрема, на імпорт було оформлено вантажів вартістю 45,9 млн. доларів США загальною вагою 36,2 тис.тонн, на експорт – 26,6 млн. доларів США загальною вагою 43,6 тис.тонн. Чернівецька митниця ДФС констатує зростання торговельного обігу у порівнянні з аналогічним періодом на 16,7 відсотка.

Торгівельними партнерами вітчизняних учасників ЗЕД у зовнішньоторговельній діяльності були підприємства з 52 країн світу.

Географічна структура експортно-імпортних операцій в основному зорієнтовано на європейські ринки та ринки країн Азії. Так з країн Євросоюзу було імпортовано 50,6 відсотків товарів та експортовано 64,7 відсотки від загального товарообігу. До країн Азії імпортовано 32,6 відсотки та 16,3 відсотки відповідно.

При ввезенні на митну територію України мали перевагу апарати електричні телефонні або телеграфні; відеотелефони, тканини з синтетичних комплексних ниток, приймальна апаратура телевізійна; відеомонітори та відеопроектори, та цитрусові.

Щодо експорту – то переважали олія соняшникова, сафлорова або бавовняна, лісоматеріали оброблені, костюми для чоловіків, соки плодів чи овочеві, незброджені, без спирту.

Зовнішньоторговельні операції за період з 01.01.2016 по 29.02.2016 фактично проводили 345 осіб (зростання у звітному періоді кількості працюючих суб’єктів ЗЕД – на 21,2%).

peredplata