Управління Чернівецького загону звертається до представників туристичних фірм звертати особливу увагу щодо надання 100% коректної інформації в заявках

На Буковині, прикордонники зібралися за круглим столом, обговорити питання введення інноваційних підходів щодо здійснення пропуску організованих туристичних груп, разом з тим, охоронці кордону розглянули і результати своєї роботи.

Нещодавно при управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулося нарада з начальниками відділів прикордонної служби. В ході якої охоронці кордону обговорили питання перетинання кордону туристичними групами в автомобільних пунктах пропуску. Як відомо, з 1 серпня 2013 року на ділянці Чернівецького загону в автомобільних пунктах пропуску запроваджено механізм попереднього інформування туроператорами про слідування організованих груп через пункти пропуску. Дане інформування дає змогу уникнути накопичення транспортних засобів у пунктах пропуску. Більше того, заздалегідь отримана інформація дозволяє здійснити прикордонний контроль організованих (туристичних) груп пасажирів в пріоритетному порядку на окремих смугах руху.

Більш об’єктивно ознайомитися з інформацією щодо правил надання туроператорами даних, а також форма-зразок списків організованих туристичних груп розміщені на офіційному сайті Держприкордонслужби (http://www.pvu.gov.ua).

Поряд з цим, управління Чернівецького загону звертається з прохання до представників туристичних фірм, які організовують поїздки туристичних груп за кордон та вирішили скористатись попереднім інформуванням, звертати особливу увагу щодо надання 100% коректної інформації в заявках, які надсилатимуться на електронну скриньку необхідного пункту пропуску, а саме:

Прізвище;
Ім’я (прізвище та ім’я зазначається латинськими літерами з машинозчитувальної зони паспортного документа);
Вид документа (зазначається однією літерою символом, який знаходиться на першій позиції машинозчитувальної зони та позначує вид паспортного документу, наприклад «Р» – закордонний паспорт);
Серія та номер документа;
Громадянство;
Число, місяць, рік народження (у форматі, наприклад 14MAY61);
Стать (M-чоловік, F- жінка);
Термін дії паспортного документа (12DEC22);
Державна належність паспортного документа (UKR).

Не менш важливим під час обговорення було і питання результатів роботи.

Так, з початку року незважаючи на складну та динамічну обстановку, прикордонниками Чернівецького загону затримано 24 незаконні мігранти з числа громадян В’єтнаму, Сирії, Грузії, Молдови та Російської Федерації. За цей же період припинено 271 спробу порушення державного кордону з використанням чужих, підроблених, недійсних та технічно несправних документів, також виявлено 12 підроблених відміток Держприкордонслужби.
Затримано 16 одиниць зброї та 95 боєприпасів, майже 1,5 кілограма наркотичних речовин та більше 2,5 кілограм психотропних лікарських засобів.
Протягом 2013 року на ділянці відповідальності прикордонного загону затримано 125 осіб причетних до протиправної діяльності пов’язаної з сигаретами. В 180 випадках вилучено 412 тисяч пачок сигарет на загальну суму 2 млн. 856 тис. гривень.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби капітан Сергій Бровко.

peredplata