Звинувачення на адресу Головного управління ДФС у Чернівецькій області є безпідставними

Днями, на сайті Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області оприлюднена інформація під назвою «Конфіскований товар, який підлягав утилізації, зберігався на складах митниці для подальшої реалізації. Хоча по документах продукція була знищена. Відносно посадовців виконавчої служби та фіскалів відкрито кримінальне провадження». В даній публікації теж йшлося про те, що оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили факти протиправної діяльності працівників державної виконавчої служби та фіскальної служби в Чернівецькій області. Аналогічну інформацію поширили і засоби масової інформації, зокрема телеканали та інтернет – видання.

Насправді дана інформація не відповідає дійсності та негативно впливає на імідж як Головного управління ДФС у Чернівецькій області, так і Державної фіскальної служби України в цілому.

Враховуючи суспільний резонанс за фактами висвітленими у засобах масової інформації, Головне управління ДФС у Чернівецькій області детально інформує:

Найперше – підакцизні товари, що вилучаються співробітниками Головного управління ДФС у Чернівецькій області не зберігаються та не зберігалися на складах митниці. Це визначено тим, що у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України №1104 від 19.11.2012 \”Про реалізацію окремих положень Кримінального процесуального кодексу України\” для зберігання вилучених речових доказів, незаконно виготовлених підакцизних товарів (фальсифікованих чи контрафактних алкогольних напоїв, тютюнових виробів) фіскальним відомством Буковини укладена угода «Про зберігання вилучених товарів» з одним із оптових постачальників підакцизної продукції. Інформація про чинність даної угоди внесена до Єдиного державного реєстру місць зберігання. Дані Реєстри розміщені на веб – порталі Державної фіскальної служби: детальніше http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/82860.html.

Також необхідно акцентувати увагу громадськості, що проти співробітників Головного управління ДФС у Чернівецькій області не відкривалися кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Так само ніякі слідчі дії не проводилися.

Оскільки, звинувачення на адресу Головного управління ДФС у Чернівецькій області щодо протиправної діяльності є безпідставними та недостовірними то вимагаємо спростувати опубліковану неправдиву інформацію.

Надалі, просимо врахувати, що діяльність фіскального відомства Буковини спрямована на конструктивний діалог з усіма представниками мас-медіа і повсякчас готова до надання їм вичерпної інформації про всі аспекти своєї роботи.

прес – служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata