Стихія завдала буковинцям збитків на 2 мільйона. Хто відшкодовуватиме вирішить київська комісія

Відшкодування збитків, завданих стихією вночі проти 20 червня, залежатиме від того, який рівень надзвичайної ситуації встановить комісія у Києві.
Про це сьогодні йшлося на прес-конференції начальника управління цивільного захисту населення Чернівецької ОДА Олексія Гайдая.

Стихія завдала буковинцям збитків на 2 мільйона. Хто відшкодовуватиме вирішить київська комісія

За його словами, стихія наробила біди у кількох населених пунктах частини Новоселицького та Глибоцького районів та в м.Чернівці. Найбільших збитків зазнали (як ми вже й повідомляли) мешканці одного з найбільших сіл Глибоцького району – Кам’янки. З пошкоджених 124 житлових будинків дуже серйозні виявлено в 14.

Працювало дві робочі комісії з обстеження житлових будинків. Допомагали людям «надзвичайники» та поліція. Станом на 24 червня об’єм збитків вже встановлено, складено дефектні акти та кошториси, які передані ліцензованій будівельній компанії, що працюватиме над відновленням попереднього стану будівель чи прибудинкових споруд. Сума збитків, нанесених стихією об’єктам зі значними пошкодженнями в с.Кам’янка, становить 1млн. 300тис. грн., з менш значними пошкодженнями – півмільйона.

Наразі буковинці очікують експертного висновку стосовно рівня надзвичайної ситуації. Від цього залежатиме і відшкодування збитків – відповідно з районного (обласного) чи державного бюджету.

peredplata