На Буковині продовжуються активні заходи протидії контрабандній діяльності

Учора завдяки взаємодії українських та румунських прикордонників на Буковині запобігли незаконному переміщенню через кордон цигарок.

Про те, що в бік українсько-румунського кордону рухається невідома особа, українських прикордонників повідомили колеги із Румунії, які помітили його учора вночі. Оперативна група відділу «Порубне» Чернівецького загону вибула на вказаний напрямок та перекрила усі можливі шляхи підходу до кордону. Вже незабаром з’явився і сам порушник, якого прикордонний наряд відразу затримав. Чоловік прямував не з пустими руками, а ніс пакунок з 300 пачками сигарет. Крім того внаслідок перевірки території неподалік прикордонники затримали ще одного громадянина України. В ході фільтраційних заходів було встановлено, що він є рідним братом раніше затриманого чоловіка. Обох порушників, 28-річного та 20-річного буковинців, доставлено до прикордонного підрозділу, де на них складені відповідні адміністративно-процесуальні документи. Вилучені тютюнові вироби передали представникам ДФС у Чернівецькій області.

Крім того, прикордонники відділу «Селятин» спільно з прикордонним нарядом одного з мобільних загонів, який прибув на підсилення охорони державного кордону у цьому регіоні, виявили біля кордону тайник. В ньому було майже 3 тисячі пачок сигарет. Зараз ведуться активні пошуки осіб, які можливо причетні до даного правопорушення.

peredplata