Буковинський лісоруб Іван Пислар став кращим вальником 2016 року

Традиційний щорічний конкурс вальників лісу відбувся на території Ревнянського лісництва ДП «Чернівецький лісгосп».

Участь у ньому взяли представники 8 лісництв: Чорнівського, Кіцманського, Садгірського, Ревнянського, Кузьмінського, Тарнавського, Турятського, Кучурівського.
Вальники змагалися у 5-ти номінаціях: звалювання дерева, монтаж ланцюга, точне розкряжування, розкряжування комбінованим різом, відокремлення сучків. Основний переможець визначався за загальними показниками у всіх номінаціях – повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства.

Буковинський лісоруб Іван Пислар став кращим вальником 2016 року

Усі учасники показали свою високу професійність. Молоді лісоруби активно спостерігали за діями старших і досвідчених. Подивитись на це дійство прибігли і маленькі місцеві мешканці.

Після демонстрації навиків лісників судді визначили найкращого – переможцем став лісоруб шостого розряду Іван Пислар з Садгірського лісництва.
Переможці у кожній номінації отримали почесні грамоти та відзнаки.

За словами в.о начальника Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства Романа Череватого, такі змагання відбуваються для кожного лісгоспу, згодом переможці змагаються між собою на обласних, після чого найкращий має представити Буковину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу.

peredplata