На Буковині зменшилась кількість безробітних

За інформацією Головного управління статистики Чернівецької області кількість зареєстрованих безробітних по області на кінець червня п.р. становила 8,1 тис. осіб і за місяць зменшилася на 4,7%.

Рівень зареєстрованого безробіття за червень п.р. зменшився на 0,1 в.п. і на кінець місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці червня п.р. становила 780 одиниць, і порівняно з кінцем травня п.р. зменшилася на 19,8%.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці червня п.р. становило 10 осіб, тоді як на кінець травня п.р. – 9 осіб.

Середній розмір допомоги по безробіттю у червні п.р. збільшився порівняно з травнем п.р. на 3,6% і становив 1429,3 грн., але був меншим, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1450 грн.) на 1,4%.

За сприяння державної служби зайнятості у червні п.р. було працевлаштовано 486 зареєстрованих безробітних, що менше на 17,2%, ніж у травні п.р. Серед працевлаштованих осіб 50,4% становили жінки, 30,2% – молодь у віці до 35 років.

peredplata