У Чернівцях на будмайданчиках знаходять нелегалів

У Чернівцях на будмайданчиках знаходять нелегалів
Виплата зарплатні в «конвертах» залишається болючою проблемою не лише для держави, бюджетний кошторис якої потерпає від низької податкової дисципліни, а й у першу чергу «б’є» по добробуту найманого працівника, який власноруч позбавляє себе стабільності у майбутньому. Адже коли працездатний громадянин не несе солідарної відповідальності за пенсійне забезпечення сучасних пенсіонерів, він не може розраховувати на відповідну віддачу з боку суспільства у похилому віці.
Традиційно, у сезон будівництва та ремонтів, будівельні майданчики відвідують і податківці. Як розповів начальник відділу контрольно – перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Чернівецької ОДПІ Сергій Безкровний, цього року, у липні станом на 18 число, чернівецькі фіскали вже відшукали 33-х «сірих наймитів» на 5-ти будівельних майданчиках.
Та це лише початок, адже будівництво це не лише значні витрати для власників, а й певні незручності для сусідів, які й допомагають фіскалам офіційно працевлаштовувати робітників.
Чернівецька ОДПІ просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А.
Повідомити про факти порушення законодавства про працю можна і за телефоном: 54-60-00.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata