У ПФУ у Чернівецькій області говори про військових пенсіонерів-інвалідів

Під час брифінгу обговорили пенсійне забезпечення військових пенсіонерів-інвалідів

У приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відбувся брифінг начальника відділу з питань призначення пенсій управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління в області Світлани Кочерган на тему: «Деякі аспекти пенсійного забезпечення військових пенсіонерів-інвалідів».
– Відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб” на обліку в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян перебуває понад 8 тисяч одержувачів пенсій. З них – 919 пенсіонерів визнані інвалідами. Найбільшу увагу держави та суспільства поміж інвалідів отримують інваліди війни. Таких осіб на обліку в управлінні перебуває 398, у тому числі 63 інваліди – учасників антитерористичної операції на Сході нашої країни, – повідомила під час брифінгу Світлана Кочерган.
Зауважила, що оскільки законодавець передбачив ряд пільгових умов пенсійного забезпечення даних громадян, зокрема, розрахунок розміру пенсії, збільшення основних розмірів пенсій інвалідам війни на 25 відсотків, підвищення до пенсій, державну адресну та цільову грошову допомогу, а також державну соціальну допомогу на догляд, то середній розмір їх виплат, порівняно з іншими, також підвищений і складає 3784,05 грн.
Наголосила, що працівники органів Пенсійного фонду України в Чернівецькій області й надалі робитимуть усе від них залежне, аби виплата пенсій для цих категорій громадян проводилася вчасно та в повному обсязі.

Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata